Na natječaj za građevinske radove na proširenju i modernizaciji ribarske luke Gaženica stigle su dvije ponude, obje za 6 milijuna kuna više od procjene vrijednosti koja je iznosila 18 milijuna kuna.

Lučkoj upravi Zadar javile su se poznate tvrtke, među kojima i hrvatska podružnica austrijskog građevinskog koncerna Strabag, koji je sudjelovao u projektu izgradnje same luke, a zatim i novog putničkog terminala, te splitski Pomgrad Inženjering, koji trenutno sa Strabagom vodi gradilište luke za ro-ro promet u Gaženici.

Oni su kao zajednica ponudili 24.672.743,12 kuna, dok su Kali gradnja, zadarski El Tim i zagrebački Sladović zajednički zatražili iznos od 24.118.123,15 kuna. Obje ponude stigle su dan prije roka natječaja, 11. srpnja, i to u kratkom vremenskom razmaku. Svega 22 minute nakon Strabaga i Pomgrada, preko elektroničke javne nabave pristigla je i ponuda druge zajednice ponuditelja.

Slijedi postupak pregleda i ocjena ponuda za radove kojima je predviđeno vrijeme trajanja 14 mjeseci. U tom vremenu proširit će se obala, odnosno izgraditi servisni plato za podizanje i spuštanje plovila u more (travel lift), izgraditi skladište s pripadajućim pomoćnim objektima, te urediti prometnica, parkiralište, zelene površine i manipulativni prostor.