Nakon dovršene kriminalističke istrage incidenta u ugostiteljskom objektu Butler Grill&Cocktails Garden na Obali kralja Tomislava, 28-godišnjak i 29-godišnjak privedeni su na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Prema rezultatima obrade događaja, dvojac je u alkoholiziranom stanju u nedjelju oko 12:40 sati uletio u restoran u Jazinama. Mlađi je bio glavni akter nereda kojeg je izvodio na pogon od 1,96 promila. Na zatvorenom dijelu terase skinuo je hlače i urinirao te na nacionalnoj osnovi vrijeđao 41-godišnjeg konobara iz Bosne i Hercegovine. Policija ga je prijavila za dva prekršaja protiv javnog reda i mira, naročito drsko ponašanje i vrijeđanje moralnih osjećaja građana, te jedan protivan Zakonu o suzbijanju diskriminacije. Njegov 29-godišnji prijatelj, koji je bio pod utjecajem alkohola od 2,06 promila, zaradio je jednu prijavu i to zbog naročito drskog ponašanja.

Iznenađujuće, policija je prekršajno prijavila i 37-godišnjeg vlasnika restorana iz kojeg su o incidentu javnost obavijestili putem Facebook profila.

"Napadači su porazbijali pola lokala stoga ćemo štetu nastojati sanirati čim prije kako bismo bili spremni dočekati vas u dostojnom ambijentu. Vrijeđanje naših zaposlenika na nacionalnoj osnovi nećemo i ne smijemo tolerirati, vrijeđanje vlasnika lokala, inače Splićanina, jer se drznuo pokrenuti posao u "njihovom gradu" je najniži oblik primitivizma i necivilizacije i protiv ovakvih stvari ćemo se boriti svim svojim sredstvima i mogućnostima. Uriniranje po restoranu ispred mahom stranih gostiju, bacanje stolica i gađanje konobara čašama zbilja nije slika koju želimo poslati turistima koji su naš grad, u najboljoj namjeri, došli posjetiti", objavljeno je sat vremena nakon intervencije.

Na naše pitanje zbog čega je vlasnik restorana zaslužio prijavu, iz PU zadarske su nam rekli kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je i on narušavao javni red i mir time što se upustio u fizički obračun s dvojicom Zadrana koji su radili nered u njegovom restoranu. Prema službenim informacijama, 37-godišnjak je, u namjeri da ih smiri, krenuo prema njima nakon čega su počele "letjeti" šake sa svih strana. Njemu će optužni prijedlog biti uručen redovnim putem, dok su 28-godišnjak i 29-godišnjak danas u popodnevnim satima izravno privedeni sucu Prekršajnog odjela.

Dvojica Zadrana u nedjelju su, nakon divljanja po restoranu, prvo završila u Općoj bolnici Zadar gdje su im konstatirane lakše tjelesne ozljede. Vlasnik kafića iz sukoba je izašao neozlijeđen, ali s materijalnom štetom koju mu je donio incident te zatvaranje restorana na nekoliko sati.