Dan uoči posjeta Zadru, gdje je u utorak trebao potpisati ugovore za darovanje više nekretnina Zadarskoj županiji, ministar državne imovine Goran Marić podnio je neopozivu ostavku.

Ovaj je potez uslijedio nakon medijskih otkrića o sumnjivim poslovima s nekretninama, a Marić je odluku javnosti obznanio nakon potpisivanja ugovora u Novom Vinodolskom.

- Ovo je zadnji ugovor koji sam potpisao kao ministar državne imovine. Danas sam podnio neopozivu ostavku predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću i uputio dopis Saboru za aktiviranje zastupničkog mandata, rekao je Marić, a objavio N1.

U Županiji su nam potvrdili kako je sutrašnji sastanak u vijećnici otkazan. Zbog novonastalih okolnosti Zadarska županija ostala je bez potpisa vrijednog čak 43.410.000 kuna. Riječ je o vrijednosti nekretnina koje su dio bivše vojarne Stjepana Radića, i to zgrada Zavoda za hitnu medicinu i Doma zdravlja Zadarske županije te Obrtničke škole Gojka Matuline. Marić je sa zadarskim županom Božidarom Longinom sutra trebao potpisati i darovanje nekretnina u Crnom u svrhu smještaja Centra za palijativnu skrb Zadarske županije, odnosno izgradnje Hospicija Babindub.

Još nije poznato tko će biti Marićev nasljednik i novi potpisnik ugovora u Županiji, niti kada će otprilike on biti potpisan.