Općinsko državno odvjetništvo (ODO) ostalo je bez dvije zamjenice Općinskog državnog odvjetnika pa je Državnoodvjetničko vijeće (nadležno za kadroviranje u DORH-u), raspisalo natječaj za tri mjesta zamjenika ODO u Zadru.

Državnoodvjetničko vijeće je donijelo odluku o trajnom premještaju zamjenice općinskog državnog odvjetnika  Nataše Borović. Ona će od 1. listopada biti na mjestu zamjenice u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Tamo će, ali od 1. siječnja, na isto radno mjesto trajano biti premještena i  Sanje Jovanović Karajić, dosadašanja zamjenica ODO u Zadru.

Općinskom državnom odvjetniku, Ivici Škari uputili smo upit kada očekuje da će se popuniti upražnjena radna mjesta obzirom na objavljen natječaj, odnosno kako će organizirati tu službu koja ima "pune ruke posla". Naime, izbor novih po natječaju koji je otvoren 30 dana, ima dugi rok trajanja.

Popunjavanje slobodnih mjesta u nadležnosti je Državnoodvjetničkog vijeća, odgovor je Općinskog državnog odvjetnika. Ono je objavilo natječaj za tri zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, za potrebe rada Građansko-upravnog odjela.

Osim položenog pravosudnog ispita traži se najmanje 10 godina i više na pravosudnim dužnostima. Kandidati koji do sada nisu bili na državnoodvjetničkim dužnostima, moraju vlastoručno potpisati provođenje sigurnosne provjere.
Postupak traje najmanje godinu dana kao kod izbora sudaca.

Dokaz tome je i natječaj za "slobodno mjesto županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru" na kojem je Goran Troskot. Taj natječaj objavljen je 26. rujna 2018. u Narodnim novinama, podsjetili su na naš upit iz Državnoodvjetničko vijeće. Oni nisu u mogućnosti odgovoriti kada će postupak imenovanja biti okončan obzirom da nije zaprimilo prijedlog Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske o kandidatu za (valjda županijskog) državnog odvjetnika koji je zatražilo, navodi se u pisanom birokratkom odgovoru. U njemu nisu potvrđena imena trojice kandidata, već objavljenih u javnosti: osim Troskota, javio se Denis Sokol te Slobodan Denona koji se po drugi put natječe za to mjesto.