Znanstvena knjižnica Zadar u ponedjeljak i srijedu ugostit će prof. dr. Tomislava Terzina, profesora biologije na Sveučilištu Alberta u Kanadi. Iako u svom nazivu ima riječ "znanstvena", ovog puta ugostit će čovjeka koji sustavno negira znanstvene spoznaje te se u većini svojih stavova oslanja na pisanje Biblije, posebice Starog zavjeta.

I naslovi predavanja odaju o čemu će se na govoriti - u ponedjeljak će autor uz predavanje "Izazovi i prijetnje biotehnologije: matične stanice, kloniranje čovjeka i GMO" predstaviti knjigu "Cenzurirana znanstvena otkrića", dok je u srijedu još jasnije: "Cenzurirana geologija (geologija globalnog potopa, starost našeg planeta)".

Svi koji žele upoznati rad ovog kreacionista, protivnika evolucije, znanstvenih spoznaja iz područja biologije, geologije i drugih srodnih disciplina, lako će to provjeriti na YouTubeu. Ukratko, nema dokaza da su planet i život na njemu stari milijarde godina, nego tek nekoliko tisuća, a život je dao Bog kako se opisuje u Bibliji. Datiranje fosilnih ostataka je također laž zbog nepouzdanih metoda radiometrije i napravljeno je samo kako bi podržavalo teoriju evolucije.

Dinosauri su također živjeli prije nekoliko tisuća godina, a nestali su u potopu koji je opisan u Bibliji. Taj opis ujedno je najbolje objašnjenje geologije. Kontinenti su se razdvojili 300 ili 400 godina nakon potopa, kada se povećala i površina Zemlje, o čemu svjedoči šav u Atlantskom oceanu.

Nije dovoljno? Životni vijek prije potopa bio je 900 godina, kako piše u Bibliji, te su ljudi rasli do 4 ili 5 metara visine (David i Golijat!), a sada smo "patuljci, mentalno retardirani prema ljudima koji su živjeli prije 4 ili 5 tisuća godina". Nakon potopa Bog je odredio granicu od oko 120 godine do koje čovjek može živjeti. O svemu postoje i znanstveni dokazi, ali su oni nakon Darwinove teorije evolucije skriveni ili uništeni.

- Pogledajte piramide i stare jezike, hijeroglife, tko to danas može naučiti? Ljudske mentalne sposobnosti su danas manje nego prije 200 ili 300 godina. I umjetnost je lošija nego prije nekoliko stoljeća. Nešto što Picasso našvrlja ne može se uspoređivati sa starim umjetnicima, rekao je u jednom od interviewa na YouTubeu. Priznaje da svojim studentima ne priča o potopu jer bi "već sljedeći dan dobio otkaz".

U Hrvatskoj dr. Terzin relativno često gostuje, ali uglavnom u crkvama i dvoranama, dok znanstvena zajednica na njega gleda s podsmjehom. Zašto mu Znanstvena knjižnica daje legitimitet? Jedan od razloga je očigledno suradnja s udrugom "Bolji život" iz Splita, koja je i do sada u Znanstvenoj knjižnici organizirala predavanja "Isus - veliki liječnik", "Iscjeljenja u Kafarnaumu - Isusov metod ozdravljenja duše i tijela", "Što će biti s našim svijetom"... Koliko u svemu ima znanosti, procijenite sami, a još bolje - dođite na neko od predavanja kako biste se zabavili i naučili više o kreacionističkom pogledu na svijet.