U spomen na 30 žrtava Domovinskog rata župe Sv. mihovil i 28. obljetnicu progonstva hrvatskih žitelja u srijedu 17. srpnja organizira se molitvena hodnja „Koracima nade u istinu", Bulić-Vukšić-Lišane Ostrovičke. Polazak je u 17 h kod spomen obilježja poginulog hrvatskog branitelja Željka Čubrića u Buliću. Sveta misa za poginule hrvatske branitelje i ubijene civile će se održati u crkvi sv. Nikole Tavelića u Lišanima Ostrovičkim od 20 sati.

Njegujući kulturu sjećanja, jedanaestu godinu za redom obilježava se datum stradanja prvih hrvatskih žrtava stradalih od srpskih topničkih granata (fra Mile Mamić i Josip Žulj-prvi hrvatski redarstvenik, poginuli 17 .07.1991. g. u dvorištu crkve sv. Nikole Tavelića u Lišanima Ostrovačkim). Prisjećamo se i 28. obljetnice progonstva žitelja župe Sv. Mihovil s posebnim pijetetom prema onima koji se nikada nisu vratili svojim kućama. U župi je poginulo 14 hrvatskih branitelja i ubijeno 16 civila, svi žitelji su bili prognani, sve kuće zapaljene, crkve minirane i srušene do temelja. Molitvenom hodnjom želimo hrvatskim žrtvama poručiti da ih se sa poštovanjem sjećamo i da su njihovi životi temelj hrvatskog društva na kojima gradimo budućnost i zalažemo se za mir, navode iz udruge „Žene u Domovinskom ratu".

Program započinje u 17:00 sati ispred spomen obilježja prvog poginulog branitelja 113. šibenske brigade Željka Čubrića u Buliću nošenjem križa i molitvom Marijinog križnog puta. Hodnja obuhvaća dionicu od 12 kilometara, od Bulića do Vukšića, uz crkvu Sv.Kate do župnog groblja Sv.Mihovila gdje će se moliti odrješenje za poginule hrvatske branitelje i civile.