Bivši predsjednik Mjesnog odbora Petrčane, Duje Stanišić, danas je stigao ispred Turističkog informativnog centra kako bi direktoru Turističke zajednice Grada Zadra, Mariju Paleki, uručio petrčke delicije u nadi da će ih on proslijediti Riti Ori na koncertu koji će se, u suorganizaciji Sportskog centra Višnjik i TZ-a, održati 30. kolovoza na Višnjiku.

Dobrodošlica britanskoj pjevačici zapravo je bila prosvjedni akt jednog od brojnih razočaranih mještana turističkog mjesta pokraj Zadra.

- S obzirom da Petrčane ovog ljeta nemaju niti jednu manifestaciju u planu i programu TZ Grada, logika nalaže da smo mi s 1,5 milijuna kuna neto, koje im uplaćujemo na godišnjoj razini, zapravo financirali koncert Rite Ore. Pozdravljamo njezin dolazak u naš grad, ali ne slažemo se s par stvari. Prva je visoki datum, naši "šoldi" mogli bi se bolje iskoristiti usred sezone, a drugo je pitanje ciljane publike koja predstavlja mlade od 16 do 20 godina. Želimo li privući turiste takve platežne mogućnosti?, zapitao se Stanišić koji već dugo zagovara osnivanje zasebne turističke zajednice u Petrčanima.

Najvažnija poruka koju je htio poslati s današnjeg prosvjeda glasi:

- Zadrani, kad se naježite na glazbu Rite Ore, sjetite se da je Petrčane dobilo nula kuna kako bi vi mogli uživati na koncertu.

Stanišić se bori da njegovo mjesto napokon dobije ono što zaslužuje - uređene biciklističke staze, plaže i manifestacije.

- Kad bi se tih milijun i pol kuna uložilo u Petrčane, Zadrani bi ostali samo bez jednog koncerta, a mislim da bi to preživjeli. Također, pitanje je zašto se od javnih novaca financira koncert komercijalne naravi, odnosno koncert za kojeg se naplaćuju ulaznice? Kome ide novac od tih ulaznica ako TZ s našim novcima financira koncert?, pitao je Stanišić koji je i sam glazbenik.

Kao razočarani mještanin, iznajmljivač i ugostitelj, uputio je danas ispred palače Cedulin oštru kritiku na rad Turističke zajednice pod vodstvom Marija Paleke.

- HTZ je u svojoj brošuri naveo puno mjesta koje imaju mega evente, a Zadar je jedini kojeg nema na popisu. Zašto je to tako? Osam zaposlenika TZ-a loše vodi ovaj grad. Ne mogu ni to fizički i organizacijski stići i naravno da onda ne stignu ni Petrčane. To je jedino mjesto na Jadranu koje ima 4 hotela, od čega jedan s 5 zvjezdica. Mi bi trebali biti ono što je Opatija Rijeci i svake godine ću stajati tu dok se ne nešto izmijeni, a izmijenit će se tek kad se promijeni politička struktura na lokalnoj i nacionalnoj razini. Najgori oblik ponižavanja je da mjestu koje ti godišnje daje 1.500.000 kuna, ti ne daješ ništa. To je ono što nas najviše boli, rekao je bivši predsjednik Mjesnog odbora Petrčane.

Kritike na rad svojih nasljednika nije htio iznositi u javnosti, već im je poželio sreću.

- Da su oni izašli tu danas, normalno da se ja ne bih gurao. No ako nema nikoga tko će dignuti glas za Petrčane, onda ću to biti ja, iako mi nije nešto najljepše stajati tu pred vama, rekao je predstavnicima medijima Stanišić.

Za darove je istaknuo da će ih predati Paleki ako ga uhvati u uredu.

- Možda je negdje na treningu, znamo da je profesor tjelesnog. Ovim putem pozdravljam sve koji su dugo išli na fakultet, radili u turizmu i imaju iskustva, ali je profesor tjelesnog bio bolji i kvalitetniji odabir od njih, istaknuo je Stanišić dodajući ironično kako će se s Palekom možda uspjeti dogovoriti barem za trening da mu pomogne „istesati liniju".