Ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina obratio se medijima povodom njihovih objava o problemima pacijenata s otoka kako bi informirao javnost o načinu prijevoza uzoraka u laboratorije kliničkih bolničkih centara:

- Ovim putem želimo informirati javnost o načinu prijevoza uzoraka, mogućnostima slanja uzoraka u kojima se nalazi Opća bolnica Zadar, ali i poduzetim mjerama kako bi naši bolesnici dobili što adekvatniju zdravstvenu uslugu.

Dostava materijala u kliničke bolničke centre vrši se putem DHL Express-a. U nekim slučajevima, zbog brže usluge, bolesnici sami preuzimaju materijal.

Svjesni da je za ovaj način prijevoza potrebno pronaći kvalitetnije rješenje, a u ustanovi smo već prethodno poduzeli daljnje korake. Tako je proveden i završen natječaj za radno mjesto vozača koji će biti zadužen da cjelokupan materijal iz Odjela za laboratorijsku dijagnostiku, Odjela za hematologiju kao i PHD-uzorke s Odjela za patologiju, citologiju i sudsku medicinu dostavi u Klinički bolnički centar Zagreb, Klinički bolnicu Dubrava i Kliničku bolnicu Merkur.

Nadamo se da ćemo na ovaj način otkloniti poteškoće s kojima se susreću naši bolesnici vezano uz dostavu uzoraka, sve s ciljem što kvalitetnije zdravstvene usluge, zaključio je Čulina.