Na adresu gradonačelnika Zadra jučer je stiglo otvoreno pismo jednog stanara Puta Stanova (podaci poznati redakciji). On je fotografijama dokumentirao stanje na gradilištu 10. srpnja oko 15 sati, dva dana od isteka produženog roka i više od mjesec dana od prvog roka za dovršetak rekonstrukcije vrijedne sedam milijuna kuna.

- Živim u ulici Put Stanova i mislim da je izvodač prešao svaku granicu tolerancije. Dva dana nakon isteka produljenog roka, na gradilištu ima jako malo radnika, a tempo kojim rade je otprilike kao usporeni snimak.

Molim Vas da nas zaštitite od neodgovornog izvođača radova, na način da ga natjerate da zaposli više radnika koji će posao završiti u razumnom roku ili da otkažete ugovor izvođaču i naplatite penale pa s tim novcem platite novog izvođača.

Po mom mišljenju, ovim tempom radovi neće biti gotovi barem još tjedan dana, a smatram da je to nedopustivo. Ljudi ne mogu prići svojim kućama, neki se bave turizmom i trpe gubitke i slično, stoji u otvorenom pismu za gradonačelnika.

Podsjetimo, gradonačelnik Branko Dukić u ponedjeljak je putem PR objave istaknuo kako je razočaran i ljut jer još nisu gotovi radovi u ulici u kojoj i sam živi. Zatražio je očitovanja nadzornih tijela, koja su ga ranije upozoravala na lošu kvalitetu radova, te najavio naplatu penala zbog kašnjenja. No od tada još nema informacije o konačnom datumu otvorenja Puta Stanova.