Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja nevjerojatnog napada na raskrižju kod Kauflanda, policijski službenici Prve policijske postaje podnijeli su protiv 56-godišnjaka kaznenu prijavu zbog teške tjelesne ozljede u pokušaju.

Prema izvještaju iz PU zadarske, jučer oko 14 sati na križanju Ulice Domovinskog rata i Splitske ulice, 56-godišnjak je nakon nesuglasica u prometu izišao iz vozila sa sjekirom u ruci, krenuo prema 52-godišnjem vozaču i više puta zamahnuo sjekirom prema njemu te ga jednim udarcem tupog dijela udario u predjelu glave. Daljnji sukob spriječio je policijski službenik van službe, koji je srećom također bio sudionik u prometu.

Do nevjerojatne kulminacije nervoze u prometu došlo je nakon što je 52-godišnji vozač taksija trubio 56-godišnjem vozaču koji se nalazio ispred njega, prvi u redu za kretanje na semaforiziranom raskrižju. Kako doznajemo, uberovac je za volan automobila sjeo u alkoholiziranom stanju. Usred bijelog dana, nakon napada, napuhao je čak 1,73 promila. Iako su nam jučer u OKC-u rekli da nije ozlijeđen, iz PU zadarske danas ističu kako mu je ipak pružena liječnička pomoć te su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede u vidu hematoma na glavi.

Nakon kriminalističkog istraživanja, 56-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog teške tjelesne ozljede u pokušaju predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. Unatoč nesvakidašnjem agresivnom ispadu i držanju sjekire u automobilu, policiji nije poznat od ranije. Sada mu prijeti kazna zatvora koja je Zakonom predviđena na vrijeme od šest mjeseci do pet godina, no pokušaj se vodi kao olakotna okolnost.

Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, napadnuti 52-godišnjak zaradio je pak optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.