Pola milijuna kuna koje je Središnji državni ured za šport dao Višnjiku za gradnju triju pomoćnih, betonskih terena, neće biti dovoljno za njihovo uređenje jer su na natječaj za izvođenje radova pristigle tri ponude, sve veće od procjenjenih troškova gradnje.

Grad Zadar raspisao je natječaj za radove na uređenju pomoćnih teniskih terena na Š. C. Višnjik s procijenjenom vrijednošću od 580 tisuća kuna. Na jučerašnjem otvaranju ponuda ispostavilo se kako je najniža ponuda Braniteljske zadruga Maslenica 93 iz Zadra, koja je ponudila da će radove izvesti za 685.349,11 kuna, odnosno oko 850 tisuća kuna s PDV-om. Ponude Tehme d.o.o. i TIM-a iz Nadina dosegle su s PDV-om blizu milijun kuna. Rok za izjavu žalbe je 10 dana, no ako se prihvati najniža ponuda, Grad i ŠC Višnjik će morati "pronaći" dodatnih 350 tisuća kuna.

Zajedno sa sedam već podignutih, uređenih i opremljenih terena, tri betonska terena zaokružit će tenisku infrastrukturu koja će omogućiti popularizaciju, širenje i razvoj teniske i natjecateljske i rekreativne igre u Zadru, ali i kvalitetne pripreme svih hrvatskih tenisača i tenisačica, održavanje kampova, međunarodnih turnira i slično, naveli su iz Višnjika. Hrvatski teniski savez će nakon izvođenja radova postaviti posebnu betonsku podlogu za tenis.