Nevrijeme koje je preksinoć poharalo Zadarsku županiju donijelo je mnoge znane i neznane junake koji su pomogli osobama u potrebi. Među njima su i trojica djelatnika Cesti Zadarske županije, koji su sudjelovali u akciji izvlačenja Danaca nasukanih u uvali Kostanj na otoku Ugljanu.

Poznato je što se zbilo nakon što je policija došla po dojavi Centra 112 i smjestila ih prostorije Policijskog ureda u Preku, no do tada je odrađeno puno posla. Počelo je kada je troje djelatnika Cesta Zadarske županije, koji su izašli na teren kako bi očistili bor koji je pao preko ceste u Lukoranu, na 18. kilometru ceste D-110 ugledali dezorijentiranog muškarca, koji je izgreban izašao iz šume i mahao lampom.

- Zaustavili smo se kako bismo mu pružili pomoć, a on nam je rekao kako je dolje u uvali nasukana jedrilica s još pet osoba, među kojima i dvoje djece od tri i šest godina. Riječ je o dosta nepristupačnom terenu, šumi kroz koju nije probijen put, no kako dosta dobro znamo lokaciju brzo smo ih pronašli. Krenuli smo u težak uspon, majka je nosila mlađe dijete a ja dječaka od šest godina, kaže nam Šime Kraljić iz Cesta Zadarske županije.

Probili su se kroz stotinjak metara raslinja te stigli na cestu, gdje su ih smjestili u svoj automobil i pričekali policiju i Hitnu pomoć.

- Bili su bosi, nije bilo puta, a sva sreća da su imali lampu kojom smo osvjetljavali put. Vidjeli smo se i čuli, što je u ovakvim situacijama presudno. Kada smo ih doveli do ceste smjestili smo ih u službeni automobil, hitna pomoć ih je pregledala te su dalje zbrinuti preko policije, otkriva Kraljić.