Grupa pijanih Britanaca zagorčala je brojnim putnicima let od Manchestera do Zadra. Britanski mediji objavili su snimku iz aviona na kojoj se vidi kako povraćaju po podu zrakoplova, viču i ometaju druge putnike, piše Dnevnik.hr.

Pijani mladići snimljeni su na letu Ryanaira od Manchestera do Zadra gdje su se brojni partijaneri uputili na Hideout Festival. Na snimci koju je objavio Daily Mail vidi se kako jedan mladić povraća po podu aviona, a zatim i u vrećicu koju mu pridržava drugi putnik.

Ljutiti putnici pokušavali su ih smiriti tijekom leta od tri i pol sata jer su stvarali buku, a i sam je let isprva odgođen jer kabinsko osoblje nije moglo primiriti pijane putnike. Zbog svađe koja je izbila između alkoholiziranih turista i ostalih putnika stujardesa Ryanaira pozvala je policiju.

Aneta Zukow (24) i njezin partner Piotr Nesan (32) jedni su od putnika koji su bili na letu za Zadar. Oni su za Daily Mail ispričali da je većina putnika koji su išli na zadarski festival ignorirala upute stjuardesa da zavežu sigurnosni pojas, a vikali su i na druge putnike. "Bilo je kao da sam u noćnom klubu, ali bez glazbe", rekla je Aneta i kaže da je zadarska policija uhitila trojicu muškaraca čim su sletjeli u Zadar.

"Kao da smo bili u džungli s divljim životinjama. Ovo je bio pravi pakao, najgori let na kojem sam ikad bila", kazala je. Ispričala je da se kabinsko osoblje mučilo s putnicima, pa su im u trenutku očaja i "zaprijetili" da će ih baciti iz aviona. Kazala je da ih je prije leta vidjela u kafiću na aerodromu kako se valjaju po podu.

Iz aviokompanije su potvrdili da su na letu za Zadar morali zatražiti policijsku pomoć. "Zrakoplov je sletio bez problema i policija je odvela pojedine osobe. Sigurnost i udobnost naših putnika i osoblja je naš prioritet, a ovo je sad problem lokalne policije", kazali su iz Ryanaira.

Iz PU zadarske demantirali su ove informacije kazavši da nisu uhitili niti jednog od putnika:

- Policija je zaprimila dojavu o 22 - godišnjem putniku u alkoholiziranom stanju. Nakon što je obavljen razgovor sa zapovjednikom zrakoplova, nisu utvrđeni elementi narušavanja javnog reda i mira, niti je prijavljeno bilo kakvo drugo nedopušteno ponašanje. Kako alkoholizirani 22-godišnjak zbog svog stanja nije mogao izaći iz aviona, prevezen je u OB Zadar gdje mu je pružena liječnička pomoć. Avion je kasnio zbog gužve u zrakoplovnom prometu, a ne zbog putnika, rekla nam je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.