Prema izvještaju iz Policijske uprave zadarske, oluja koja je sinoć poharala Zadar i zadarsko područje te akvatorij ostavila je najteže posljedice.

Građani su prijavili štete na vozilima, zarobljenom po drveću, uglavnom po ulicama grada, ali i u Kožinu, Zatonu i Petrčanima. Prema evidenciji na osnovu dojava građana, za sada je stradalo 20 - ak vozila. 

No, najgore je bilo na moru. U Molatu na istoimenom otoku oluja je nasukala pet jedrilica i jedan motorni brod koje su u uvali Jaz potražili skrovište. Izabrali su krivu uvalu - okrenutu na pulentadu. Na žalost i ovaj put se pokazalo da nautičari ne prate vremenske prognoze i upozorenja uz svu tehnologiju koja im je na raspolaganju, ističe lučki kapetan Alen Rukavina. Lučka kapetanija na Molatu je djelovala s pomorskom policijom. U molatskom društvenom domu zbrinuto je 50 - ak mladih Švicaraca koji su tamo prenoćili nakon što su doživjeli životnu poduku škole jedrenja koju su pohađali. 

Lučka kapetanija u Zadru i dalje ima pune ruke. Oni su poslali policiju iz Preka da spasi šestero državljana Danske kojima se u uvali Kostanj također se nasukao brod te su oni uputili se pješke prema Preku. Policijska ophodnja dovela ih je u Preko pa su noć proveli u postaji. Lučki kapetan ne pamti takvo nevrijeme. 

-Ispred zgrade Lučke kapetanije u Zadru, tu ispred restorana Kornati, valovi su se penjalina rivu što se ne pamti.

Dva broda su se nasukala u Mulinama, jedan plovi ispred Petrčana, dojave stalno pristižu u Lučku kapetaniju. Oni sada moraju davati naloge za nasukavanje, primati prijave štete i sve što je prema propisima Lučke kapetanije. Za sada je evidentirano 20-ak nasukavanja, ali najvažnije je da nema ljudskih žrtava.

Koliko je stabala uništila neviđena oluja, zbrojit će službe Nasada. Oni će danima imati što raditi na uklanjanju posljedica sa zelenih površina. Ovo su prizori iz Perivoja Gospe od zdravlja i s rive.