Na Splitskom festivalu po glasovima i publike i žirija slavili su Goran Karan i Tedi Spalato, koji su uz pratnju klape Sveti Juraj HRM-a otpjevali "Kuća naše pisme". Poznavatelji festivalskih zbivanja dobro znaju da je velika rijetkost da se ovako poklope ukusi publike i žirija. Zadnji se put to dogodilo 2015. godine kada je Petar Grašo pobijedio s pjesmom "Moje zlato", a stariji pamte da je i Mišo Kovač 1971. skladbom "Proplakat će zora" s nogu oborio i žiri i publiku, javlja Jutarnji list.

- Dok sam pjevao, u jednom sam trenu pomislio kako bi bilo lijepo da nas sad čuje Zdenko Runjić. Mislim da bi bio zadovoljan "Kućom naše pisme" - kaže Karan, dok Spalato priznaje da su mu oči zasuzile:

- I ja sam plakao, ali od sramote. Još nekoliko dana prije festivala javno sam rekao da će pobijediti Karan. Prorekao sam to poput Nostradamusa, ali nisu mi za takvo što trebale kristalne kugle niti gatare koje budućnost čitaju iz kave. Pa sve je bilo jasno - jedino su Karan i Tedi imali privilegiju da, ustreba li, i sto puta na sceni mogu ponavljati svoju probu, dok smo mi, ostali smrtnici, imali pravo na točno dva pokusa.

Nakon što sam javno rekao tko će biti pobjednici, bilo je jasno da neću dobiti nikakvu nagradu na Splitskom festivalu na kojem sam nastupao sa skladbom Vinka Barčota "Ostani tu", koju je on prvotno napisao za pokojnog Olivera. Ali nema veze! Idem doma u Zadar, poštenog obraza i pokrenut ću ponovno osnivanje Zadarskog festivala. Split me dogodine, nakon ovog, sigurno neće vidjeti - poručio je srditi Grdović.