Jutros je preminuo Vjeko Longin, vlasnik poznatog zadarskog kafića Borgo. Dobri duh zadarske Varoši otišao je nakon dva mjeseca borbe s okrutnom bolesti.

Od kada je Vjeki otkrivena zloćudna bolest zatvoren je Borgo, kultno mjesto u kojem su se godinama okupljali Zadrani.

Mjesto u kojem su Vjeko i njegova supruga dali pečat doma u kojem se razgovaralo, raspravljalo i zabavljalo uz talijansku glazbu koju je Vjeko kao veliki ljubitelj uvijek puštao u svom kafiću. Vjeko kao da je uvijek bio za šankom sa svojim šarmom i duhovitošću, ali i pravim ugostiteljskim gardom. Kad nije radio, bio je pasionirani vozač bicikle i strastveno je plivao od Bazena do Foše. I dok je udisao zadnje dahove života, o njemu su govorili poznati, a neki su i priželjkivali čudo, želeći ga ponovno vidjeti kako pliva. No Vjeko Longin prestao je disati u 56. godini života. Iza njega su ostali supruga, dvoje djece, unuka i Borgo.

Od Vjeke se opraštaju brojni Zadrani među kojima i poznata zadarska glumica i voditeljica Tamara Šoletić. Ona mu je posvetila dirljivu objavu na Facebooku:

- Dragi naš Vjeko, nikad te nećemo zaboraviti. Vozi svoju biciklu po nebeskim prostranstvima i pogledaj nekad na nas. Nazdravljamo ti i zahvaljujemo za sve lijepe trenutke. Imati tebe za prijatelja, bilo je jedinstveno.

Ožalošćena obitelj zahvaljuje na brojnim izrazima sućuti te ovim putem moli za tihu sućut, odnosno da ih se ne posjećuje u ovim za njih teškim trenutcima boli i suočavanja.