Povodom nedavnih izgreda koje je počinilo nekoliko pripadnika Britanske vojske u Zadru i u zadarskoj okolici, zamjenica gradonačelnika Jagoda Surać primila je u petak u Gradskoj vijećnici zamjenika veleposlanika UK Velike Britanije i Sjeverne Irske, Petera Thomasa Clementsa sa suradnicom za savjetovanje medija.

Vojnici su se u Zadru odmarali nakon vojnih vježbi u Udbini, u kojoj je sudjelovalo preko 2.000 vojnika, a zamjenik veleposlanika ispričao se u ime Britanskog veleposlanstva u RH zbog događaja koji su uznemirili javnost i posjetitelje Zadra. Naglasio je da je želja Veleposlanstva da ovakvi incidenti, koji su u tijeku podrobnih ispitivanja nadležnih tijela, ne naruše dosadašnje dobre odnose između institucija i međusobnu sveukupnu suradnju te dojam Zadrana o britanskim građanima koji u sve većem broju posjećuju hrvatsku obalu.

Prema objavi sa službene stranice, zamjenica gradonačelnika zahvalila je Clementsu na posjeti i isprici zbog proteklih događaja te istaknula da Grad Zadar s britanskim veleposlanstvom ima kvalitetnu suradnju i iskustva te da razumije da se pojedinačne incidente ne može predvidjeti i spriječiti, ali slaže se da ih treba zajednički razmatrati i poduzimati odgovarajuće mjere za dobrobit svih.

- Zadar je turistički grad u kojem borave gosti iz cijelog svijeta i želi svima biti dobar domaćin, a ponajprije siguran grad za sve građane i posjetitelje, rekla je Surać na kraju susreta i pozvala Clementsa da nastave graditi suradnju na svim područjima od zajedničkih interesa.