Danas,  5. srpnja s početkom u od 09,30 u Ulici Tina Ujevića i na području Plaže Dražice u Biogradu na Moru provoditi će se preventivne aktivnosti policije usmjerene na prevenciju krađa, provala, prijevara i drugih kaznenih djela koja se najčešće događaju tijekom turističke sezone.

Policijski službenici PU zadarske i PP Biograd u suradnji sa policijskim službenicima PU splitsko-dalmatinske i stranim policijskim službenicima koji borave u RH u okviru međunarodne policijske suradnje provodit će aktivnosti iz lokalnih preventivnih projekata „Sigurnost u turizmu Zadarske županije" i „Sigurnost osoba treće životne dobi" nositelj kojih projekata je Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, te aktivnosti iz drugih nacionalnih i lokalnih preventivnih projekata.

Potporu ovim aktivnostima pružiti će domaćin Grad Biograd i Turistička zajednica Grada Biograda, a u aktivnosti će se uključiti i Preventivni mobilni centar policije.

Već o početka srpnja policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske u suradnji sa policijskim službenicima Druge policijske postaje Zadar obilaze trgovinske centre. Obišli su i Zračnu luku Zadar te su posjetitelje trgovinskih centara i putnike na Zračnoj luci Zadar upoznavali sa savjetima o samozaštitnom ponašanju.

U suradnji sa stranim policajcima iz Republike Poljske i policijskim službenicima Postaje pomorske i aerodromske policije posjetiteljima su podijeljene preventivne brošure sa savjetima o samozaštitnom ponašanju „Siguran odmor".