Napokon je ispunjeno jedno u nizu obećanja za Centar Mocire! Nakon gotovo cijelog desetljeća od zaustavljanja radova, budući centar za osobe s posebnim potrebama jučer je konačno dočekao građevinare koji bi ga trebali dovršiti u roku od 9 mjeseci. 

Prema informacijama iz Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo, Krekić Avangard u četvrtak je službeno uveden u posao. Danas smo tamo zatekli kamion i staru građevinsku tablu, još iz vremena kada je izvođač bila posrnula splitska tvrtka Alkom. U gradskom odjelu rekli su nam kako će konkretni radovi započeti početkom sljedećeg tjedna nakon što Nasadi očiste okoliš. 

Za dovršenje danas derutne zgrade, koja je ušla u anale kao rekorder nedovršenih zadarskih projekata, Krekić Avangard dobit će 19,3 milijuna kuna. Za 230 tisuća kuna nadzirat će ga zagrebačka tvrtka Granda projekt. Iznos za ove radove planiran je u proračunu za 2019. godinu kao dotacija dvaju ministarstava koji su zajedno s Gradom Zadrom potpisnici ugovora o završetku centra za odgoj, obrazovanje, rehabilitaciju i smještaj osoba s posebnim potrebama u kojem će Dječji vrtić Latica, Osnovna škola Voštarnica i udruge konačno imati adekvatne uvjete za rad.