U prisustvu v. d. ravnatelja Branka Kutije, Županijska skupština usvojila je jučer izvještaj o izvršenju financijskog plana Županijske uprave za ceste Zadarske županije za 2018. godinu.

Oporbeni vijećnici htjeli su čuti Kutiju, zbog čijeg su se imenovanja ranije lomila koplja u Upravnom vijeću ŽUC-a.

- Taj čovjek je došao bezveze, zašto mu ne date da se predstavi i kaže: "Bio sam inženjer tekstilno-kemijske tehnologije, sad ću biti prometni stručnjak, sutra doktor, a preksutra avijatičar". Molim da nam se obrati gospodin. Imamo pitanja, a nitko nam ne odgovara. Izgleda glupo, kao da smo statisti, poručio je Ante Rubeša iz Akcije mladih.

No unatoč izravnom pozivu, Kutija nije izašao na govornicu. Marko Pupić Bakrač istaknuo je kako on ionako nema veze s izvještajem jer u to vrijeme nije bio ravnatelj.

- Ja nemam pojma što on tu uopće radi i kome da ja postavim pitanje kada on nema nikakve veze s izvještajem, a niti s cestama jer je inženjer tekstilno-kemijske tehnologije.

Rudolf Dvorski (MODES) pitao je vladajuće kada će konačno biti raspisan natječaj za novog ravnatelja.

- Znam odgovor, treba se mijenjati odluka o osnivanju i statut. Sve je to krasno i lijepo, ali napravite to već jednom. Pokrenite to kad ste već izabrali ravnatelja, poručio je Dvorski i dobio odgovor predsjednika Županijske skupštine Željko Lončar, upravo onoga koji je podnio ostavku na mjestu predsjednika Upravnog vijeća ŽUC-a.

"Sve u svoje vrijeme.", poručio je Lončar.