U Službi za ginekologiju održana je svečana primopredaja donacije Odjelu neonatologije. Hotel Kolovare (Hoteli Zadar) i Maraska kupili su reanimacijski stol za novorođenčad u vrijednosti 100.000 kuna.

Dosadašnji im se pokvario pa je voditeljica Odjela. dr. Linda Pavić, uz pomoć gradonačelnika Branka Dukića koji četvrtkom operira na Odjelu ginekologije , došla do donatora. Prije dva mjeseca dobili su aparat od 120 tisuća kuna za invazivnu ventilaciju disanja novorođenčad kojeg su već tri puta koristili. Fabiana, kako se naziva taj aparat, donirala im je Tankerska plovidba. 

Još im treba rendgen jer za to moraju voditi novorođene na drugi odjel transportnim inkubatorom, pojasnila je poznata zadarska neonatologinja. Inkubator im je kupila zadarska bolnica, dok su dio inkubatora dobili iz splitskog KBC-a. Kada su oni uselili u novo rodilište, dobili su i novu opremu pa su postojeću podijelili.

Donatori najnovijeg uređaja složili su se kako su došli na najradosniji bolnički odjel na kojem se stvara život. U prošloj godini je rođeno 1 543 djece, od čega je 30 blizanaca, iznijela je podatak dr. Pavić. Kada je ona počela raditi 1988. godine, iz zadarskog rodilišta je izašlo 2 250 novorođene djece. Dobra je vijest da je s današnjim datumom zadarsko rodilište u plusu od 19 novorođene djece u odnosu na isto razdoblje prije godinu dana.

Danas na Odjelu za neonatologiju imaju dovoljan broj specijalista. Troje s dr. Pavić, a još im pomaže i dr. Baraka koji je u mirovini. Dvije su liječnice na petogodišnjoj specijalizaciji, a nju iz pedijatrije završava jedna liječnica. Svi će oni doći kada ja odem u mirovinu, zadovoljno će dr. Linda Pavić koja je u neformalnom druženju s donatorima ispričala i lijepe doživljaje sa strancima rođenim u zadarskom rodilištu. Mali Nizozemac, rođen na sv. Antu, lani je dobio od njih kockasti dres (u jeku SP u nogometu), a roditelji su mu za uspomenu dali srednje ime Ante.