Nakon što su prošli tjedan vladajući srušili kvorum, danas je sjednica Županijske skupštine nastavljena bez većih zastoja i obrata, uz prisutna 34 vijećnika.

Na početku sjednice župan Božidar Longin osvrnuo se na kritike oporbenih vijećnika koji su tada zatražili njegovu ostavku.

- Prošli put ovdje je izneseno niz opservacija na temu proračuna, odnosno izvještaja o izvršenja proračuna, što naravno nije točno i nije istina.  Pogotovo onaj dio da je Županija poslovala s manjkom. Mi odgovorno upravljamo proračunom i vodimo brigu o tomu. Što se tiče minusa, žao mi je što netko nije vidio da smo predfinancirali razvojne projekte i to iz naših likvidnih sredstava, bez lipe zaduženja. To što netko nije dovoljno informiran ne daje mu pravo za davanje krivih informacija u javnosti, rekao je Longin.

Župan je istaknuo kako je Zadarska županija među tri najbolje ocijenjene županije po upravljanju i transparentnosti proračuna.Također je dodao kako Županija nema dospjelih obveza.

- Imamo potraživanja i za to su poduzete mjere. Mi nismo odgovorni što je netko neodgovoran pa ne izvršava obveze, ali i to ćemo riješiti, rekao je Longin u svom obraćanju vijećnicima.

Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2018. godinu izglasan je s 23 glasa za i 10 protiv.