Red kanti Čistoće popunio je drvored crnika na Muraju. Najnovije je to rješenje problema lokacija zbrinjavanja komunalnog otpada za stanare dvoriša Ulice Pravdonoše.

Prvo su iz hotela Teatro Verdi tražili da se uklone kante i smeće uz njih s mjesta nasuprot soba tog malog hotela - iz estetskih, bučnih i funkcionalnih razloga. Kante su iz Čistoće izmjestili uz zgradu Arsenala na Muraj zbog čega su stanari, osobito stariji koji moraju penjati uz skale, negodovali. Očekivana je bila i reakcija iz Arsenala, zaštićenog kulturnog dobra, pa su iz Čistoće izmjestili kante i to na istaknutu lokaciju bedema koji imaju zaštitu UNESCO-a.

Zelene kante umjesto zelenila uskoro će biti dio gradilišta.

- Znamo da to nije dobro rješenje, ali za sada nemamo gdje. Stanari ne daju u dvorište. Istina da je nama operativno malo teže ulaziti u taj zatvoreni prostor, ali mi ne možemo inzistirati na toj lokaciji. Ona je javna površina i tu bi trebalo Komunalno redarstvo odrediti lokaciju, rekao nam je Pere Zubčić, tehnički direktor Čistoće.

Stanari Ulice Pravdonoše potpisivali su peticiju da im se mjesto za odlaganje smeća vrati uz povijesne ostatke ulaza u kuću Admirala luke. A da dvorište bude njihovo ekskluzivno mjesto za parkiranje. Istina da tamo radnici Čistoće odmaraju u hladu za vrijeme marende, a kante koje su zadužili stanari Ulice pravdonoše prazne se na Muraju.