Zgrada Općine Bibinje ponovno je na meti vandalskih napada! Policija je jutros u 6:10 sati zaprimila dojavu iz Općine kako je gotova cijela fasada zgrade išarana grafitima vulgarnog i vrijeđajućeg sadržaja.

Ovo je već četvrti napad na općinsku zgradu na Trgu Tome Bulića. Prvi se dogodio početkom 2017. godine kada je na vrata Općine bačena bomba. Ostali napadi zabilježeni su u protekla dva mjeseca tijekom kojih je došlo do oštećenja vrata oštrim predmetom, navjerojatnije sjekirom, te zalijevanja zgrade ribljim iznutricama i kiselinom.

Niti jedan slučaj još nije riješen, a sada je na zgradi osvanuo ustaški simbol uz grafite s natpisima: "Sramite se jazavci", "Bruno ped***", "Polje je moje", "Anarhija", "Izdaja", "Hrpa smeća", "Vatra i led"...

Unatoč spomenu njegovog imena, načelnik Bruno Bugarija ove napade ne doživljava osobno i  ne vidi ih kao političke poruke, već vandalistički čin nekog anarhista ili duševno bolesne osobe.

- Općina dobro funkcionira i nema problema s građanima, ali sve okolnosti utvrđuje policija. Kako bi zaštitili djelatnike i zgradu, izdali smo nalog za nabavu video nadzora koji će nas koštati oko 8 tisuća kuna. Osim materijalne štete Općini, ovakvi prizori čine štetu i našem turizmu s preko 700 iznajmljivača. Čim završi policijski očevid, krećemo u saniranje, odnosno farbanje fasade. Bit će to riješeno u roku od pola sata, rekao nam je jutros načelnik Općine Bibinje.