Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave zaprimila je žalbu na odluku Lučke uprave Zadar o odabiru stručnog nadzora nad projektom rekonstrukcije postojeće lučke infrastrukture na području ribarske luke u Gaženici.

Nakon gotovo dva mjeseca "vijećanja" između dvije odluke, LUZ je za ovaj posao odabrao zadarski Civil Engineering Consultancy koji je dostavio ponudu u iznosu od 330 tisuća kuna (bez PDV-a), što je za 100 tisuća kuna manje od procjene vrijednosti. Žalbu na ovu odluku uputili su Kozina projekti iz Trilja čija je ponuda bila 345.100 kuna. Temelj žalbe znat će se po donošenju odluke Državne komisije.

Usluge se odnose na nadzor nad radovima izgradnje lučkih infrastrukturnih i suprastrukturnih građevina na području ribarske luke Gaženica i to građevinskih radova na proširenju obale, odnosno izgradnji servisnog platoa za podizanje i spuštanje plovila u more (travel lift), skladišta s pripadajućim pomoćnim objektima, te uređenju prometnice, parkirališta, zelenih površina i manipulativnog prostora.

Natječaj za same radove, vrijedne 18 milijuna kuna, otvoren je do 12. srpnja.