I službi odnose s javnošću HEP-a trebalo je gotovo tjedan dana da nam pošalju službenu informaciju vezanu za  njihove radove na javnoj površini koji su u turističkoj zoni, bez dozvole nadležnih u gradskoj upravi, ušli u srpanj.

Radovi su trebali biti završeni 15. lipnja, pa smo dobili neslužbenu najavu kako će to biti do kraja prošlog tjedna, a sada iz HEP-a poručuju kako je "polaganje kabela u Ulici kralja Dmitra Zvonimira u završnoj fazi".
Trenutno se radi na vraćanju površine u prvobitno stanje (postavljanje betonskih tlakavaca, betoniranje i dr. pripremni radovi).
Planirani završetak radova je do kraja ovog tjedna. Radovi u predmetnoj ulici odvijali su se optimalnom dinamikom s obzirom na zahtjevnost same trase iskopa uz nesmetano odvijanje prometa kao i složenosti iskopa, budući da se odvijao po trasi kako energetskih tako i drugih postojećih instalacija. Zamjena postojećih kabela obavljena je i u ulici Nikole Šubića Zrinskog, koja je nedavno rekonstruirana te su zbog prioriteta njenog puštanja u promet do početka turističke sezone, svi radovi bili koncentrirani na završetak radova na toj dionici.
Spomenimo i to da je na navedenim dionicima zamijenjeno ukupno 15 km srednjonaponskog kabela, informacija je iz službe za odnose s javnošću Hrvatske elektroprivrede.

Podsjećamo kako je to jedan od najprometnijih nogostupa, osobito tijekom turističke sezone. Radnici Konektora rekli su stanarima te ulice da će on biti ljepši nego prije što je, sudeći prema stanju na terenu očito. Ali zelena površina, puna prašine, prava je katastrofa iako ni prije nije bila održavana od nadležnih komunalnih službi.

Šteta jer se radi o ulici s kamenim bedemima i velikim stablima, uz koju su jedna od najljepših stambenih građevina u Gradu - Žuta kuća te povijesna kuća Vulff uz bazen. Ulica koja nosi ime starohrvatskog kralja mogla bi biti biser urbanizma u Zadru.