Zadarska prometna policija napravila je očevid nakon što je Ulica Nikole Šubića Zrinskog puštena u promet.

Nevjerojatno je, ali istinito da policija prema zakonu nije obavezna davati suglasnosti na projekte kod rekonstrukcije državnih cesta, već samo lokalnih. U ovom slučaju zadarska policija je to napravila na svoju ruku, osluškujući glas javnosti. Ali kakve koristi od toga?

Svu dokumentaciju s terena iz PU zadarske službeno su poslali Općinskom državnom odvjetništvu koje je to primila na znanje. Za razliku od policije koja ima pravo na osnovu sigurnosti prometa intervenirati na toj prometnici, Općinsko državno odvjetništvo može reagirati ako su izražene sumnje u neke kriminalne radnje. A i to je posao za USKOK. Nadzorna služba, u kojoj je i zadarski D&Z, također nije reagirala, prema onom što smo dobili iz Hrvatskih cesta. Oni kao investitori također se ne izjašnjavaju o izmjenama na uočenim lošim prometnim rješenjima.

Sve primjedbe zapravo bi trebalo uputiti na adresu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture čije su službe nadležne kao u slučaju zaobilaznice Vodica. Tu državnu cestu gradili su isti izvođači kao u Zadru, tvrtka Sarađen koju su angažirale Hrvatske ceste. No oni su u Zadru napravili sve prema građevinskoj dozvoli.

To što su se u međuvremenu mijenjali propisi o širini nogostupa - nije utjecalo na izvedbu (prema važećoj građevinskoj dozvoli) koju je ismijala cijela Hrvatska.

Osobito gorak je osmijeh kada se vidi širina nogostupa uz pješački prijelaz Ulice Marka Marulića (gradska ulica koja ide iz Jazina) uz semaforizirano trokrako raskrižje umjesto rotora Ravnice.

Na polupraznoj novoj gradskoj prometnici i najveći laici mogu uočiti traljava rješenja koja je odobrila nadzorna služba.