Na zahtjev svojih korisnika Sportski centar Višnjik započeo je radove na postavljanju zaštitne ograde oko 400-metarske atletske staze i druge atletske infrastrukture.

- U praksi je uočena nužnost postavljanja zaštitne ograde visine jednoga metra jer će na taj način najdjelotvornije biti otklonjene potencijalne opasnosti koje bi proizašle iz povremenih nekontroliranih ili nedovoljno kontroliranih kretanja pojedinaca ili manjih skupina po 400-metarskoj stazi. Dakle, primarni je i najbitniji cilj ovoga zahvata u najboljoj mogućoj mjeri zaštititi sve dobne kategorije građana koji rabe atletsku infrastrukturu, bilo da se radi o sportašima natjecateljima, bilo da je riječ o rekreativcima, naveo je direktor SC Višnjik Denis Karlović na službenim stranicama centra. 

Na naš upit rekao nam je da u troškovima radova vrijednih 40 tisuća kuna sudjeluju sportske zajednice Grada i Županije. Zaštitna ograda sastojat će se od fiksnih segmenata, te od pomičnih koji će se postavljati prema potrebi.

- Smatramo da ograda lijepo izgleda te da je primjerena i neupadljiva, a posebno će služiti tijekom sportskih događanja poput dječje olimpijade, rekao nam je Karlović.

SC Višnjik ovim putem podsjeća sve svoje posjetitelje i korisnike da su na nizu određenih točaka postavljene i ploče s informacijama o kućnom redu i upozorenjima u cilju poštovanja pravila, zaštite, kao i očuvanja infrastrukture u što većoj mjeri.