Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za napad na službenu osobu i oštećenje tuđe stvari, kao i za narušavanje javnog reda i mira te vrijeđanje i omalovažavanje službene osobe.

Riječ je o mladiću koji se u petak oko 19.30 sati ispred trgovine u Ulici Bana Josipa Jelačića sukobio s 61-godišnjakom. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici, a prilikom intervencije, 28-godišnjak je verbalno vrijeđao policijske službenike.

Novost za javnost predstavlja nered kojeg je radio tijekom prijevoza do policijske postaje. Pod utjecajem alkohola od 1,5 promila, mladić je fizički nasrnuo na policijske službenike te pritom oštetio službeno vozilo. S obzirom da je na rukama imao lisice, za izazivanje nereda koristio je noge - skakao je po naslonjaču te udario u nogu policijskog službenika koji srećom nije ozlijeđen.

Protiv 28-godišnjaka nadležnom je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog oštećenja tuđe stvari i napada na službenu osobu.