U subotu,  29. lipnja svečano je proslavljen blagdan sv. Petra u Morpolači. Svečanu euharistiju predvodio je fra Božo Mandarić, kojemu je koncelebrirao fra Josip Grgić. Susjedne župe Čista Velika i župa sv. Mihovil Lišane imaju stoljetnu tradiciju zajedničkog slavlja svetog Petra. Misno slavlje uveličao je mješoviti crkveni zbor iz Vukšića, Lišana i Čiste Velike, s nadaleko poznatim pučkim pjevanjem.

- Danas u crkvi slavimo svetkovinu sv. Petra i Pavla apostolskih prvaka, a ono što je neobično da dva sveca slavimo u jednoj svetkovini. Obojica se smatraju apostolskim prvacima i zaslužni su za širenje Evanđelja. Petar nije htio umrijeti na križu kao Isus jer se smatrao nedostojnim da ga se razapne u Rimu naopako jer da nije dostojan umrijeti kao njegov spasitelj Isus Krist. Svaka osoba koja susretne Isusa poput sv. Petra i Pavla, mijenja se u tom susretu i  ne ostaje više ista. Ne ostaje u onom starom grešnom načinu života. Neka nam današnji zagovornici dadu milost za obraćenje, da čitamo živu Božju riječ i da nas ona mijenja- rekao je na kraju fra Božo Mandarić.
Na kraju misnog slavlja župnik fra Josip Grgić čestitao je nazočnim vjernicima svetkovinu, pozdravio sve sudionike te zahvalio fra Boži Mandariću na lijepoj propovijedi kao i svima koji su doprinijeli proslavi. Crkva svetog Petra u Morpolači je ranoromanička građevina iz 12.stoljeća s polukružnom apsidom, presvođena i sa zvonikom na zapadnom pročelju. U ratu je oštećena, još i danas nosi ožiljke rafala i velikosrpskih grafita po zidovima. Nije obnovljena, premda je od 1962. pod državnom zaštitom.

Domaćin Čista Velika uz pomoć mještana Vukšića, Provića, Bulića i Lišana dali su velikog truda da svoje goste posluže pečenom janjetinom i ostalim poznatim domaćim specijalitetima, te poznatim vinom žutinom. Slavlje je do kasnih večernjih sati nastavljeno ugodno druženje uz vukšićke bećare, pučke pjevače i domaće harmonikaše.