Na Općinskom sudu donesena je nepravomoćna presuda kojom je sudac Tomislav Bago poništio odluku o izvanrednom otkazu dugogodišnjem direktoru Tržnice Vlatku Marušiću.

Njemu je otkaz u travnju 2018. uručio sadašnji direktor Tomislav Letinić, ali je Marušićev odvjetnik Milan Petričić uspio dokazati, a sudac Bago u svojoj odluci napisati, kako otkaz nije dopušten niti zakonit, pa stoga radni odnos tužitelju nije niti prestao. Letinić bi trebao vratiti Marušića na posao u roku od 8 dana od pravomoćnosti presude, ali će se Tržnica žaliti na ovakvu odluku.

Iz Tržnice, koju je zastupao odvjetnik Krešimir Zorić, naveli su kako je odluka o izvanrednom otkazu ugovora o radu donesena zbog grubog kršenja obveza iz radnog odnosa. Radi se o izjavu koja je objavljena u medijima 10. travnja 2018., čime se tadašnji direktor Marušić svrstao na stranu TD Sarag u sudskom sporu s Tržnicom. Sadržaj te izjave je suprotan onome što je Marušić govorio direktoru Letiniću koji je radi neistinitih informacija od strane tužitelja i raskinuo ugovor sa Saragom. Sud je utvrdio kako Marušić spornu izjavu nije dostavio medijima, te da je riječ o činjenicama koje ne predstavljaju niti mogu predstavljati poslovnu tajnu. Utvrđeno je da su to istinite činjenice koje ne mogu prouzročiti nikakve štetne posljedice bilo za tuženika ili za koga drugoga. Ista odluka o izvanrednom otkazu da je nezakonita radi toga što je formalno-pravno zakašnjela, budući tuženik tvrdi da je 10. travnja 2018. saznao za «otkazni razlog», pročitavši dnevne novine u kojima je interpretirana sporna izjava tužitelja. Odluka o otkazu"antidatirana" s danom 24. travnja 2018., da bi bila u zakonskom roku, navodi se u obrazloženju sudačke odluke.

Tijekom dokaznog postupka u kojem su medijski napisi imali status "krunskog svjedočanstva", među ostalim svjedočio i gradonačelnik Branko Dukić te pročelnik Krešimir Karamarko kao predsjednik NO Tržnice, utvrđivala se istinitost oko ugovora o zakupu Saraga prostora na Gradskoj tržnici Tržnice koji je ta trgovačka tvrtka dala u podnajam Konzumu, navodno bez suglasnosti Tržnice. Aktualni direktor Tomislav Letinić na samom je početku svog mandata pokušao raskinuti taj ugovor da bi se povukao pod pritiskom vlasnika Saraga koji je onda povukao tužbu te u sporni prostor uselio svoju trgovinu.

Sudac Općinskog suda Tomislav Bago nešto je ranije potvrdio otkaz Marini Marušić koja je kao supruga bivšeg direktora Tržnice bila zaposlena na mjestu više referentice za pravne i kadrovske poslove Tržnice.