Dobro upućeni građanin Zadra i čitatelj 057info portala uputio je kritiku gradskoj vlasti zbog niza problema koje je uočio u samom centru turističkog grada, među kojima je i stanje solarne instalacije Pozdrav Suncu. Njegovo pismo uz fotografiju objavljujemo u cijelosti:

Pozdrav Suncu jedna je od atrakcija našeg grada, ili bi trebala biti. Koliko brinemo o toj instalaciji, drugo je pitanje. Nakon devastacije od strane onog bolesnog mladića, panel ploče su tek manjim dijelom zamijenjene. Instalacija je ograđena i čeka se zamjena ostalih oštećenih ploča. Iako je instalacija u funkciji, to je, nažalost, daleko od nekakve atrakcija (blijede boje, obodna rasvjeta nije obnovljena, a atraktivnih svjetlosnih slika uopće nema, što je tehnički lako izvodljivo i nije skupo). Osim toga, zabrinjava što tu jadnu instalaciju nitko od odgovornih ne obilazi, a trebali bi. To se vidi i po nedavnom kvaru kada je nekoliko dana radilo samo pola instalacije, a tako bi bilo dan danas, da jedan čitatelj portala o tome nije pisao. Ta instalacija kao da je nekakvo jadno ružno napušteno pače.

Budući da često šetam rivom, ovom bi prigodom upozorio na nedopustivo prljavu površinu Pozdrava Suncu, što noću smanjuju svjetlosni efekt, a preko dana ostavljaju dojam nemara i nebrige. I to je tako već tjedan dana. Gledam gomile turista koji se čude tome. Pozdrav Suncu treba što prije oprati (mislim da to radi Čistoća) kako se ne bi i dalje sramotili pred brojnim turistima. Čudi me da nitko iz Turističke zajednice to ne vidi i reagira. Treba više biti na terenu, a manje u kancelariji među papirima koji uglavnom ničemu ne služe.

Isto tako sam primijetio da najmanje 10 dana ne radi rasvjetni stup na Narodnom trgu. Ne znam je li namjerno ugašen, ili se radi o kvaru. Samo znam da su trgovi svugdje u svijetu dobro osvijetljeni, pa ne znam zašto naš čami u nekakvom polumraku.