Nakon puna dva tjedna i uz intervenciju, iz gradske uprave je stigla službena informacija o rekonstrukciji Puta Stanova "teškoj" 7 milijuna kuna.

- Zbog velikog broja kišnih dana koji su usporili radove u mjesecu svibnju, Grad Zadar odobrio je produljenje roka izvođenja radova u Ulici Put Stanova temeljem zahtjeva izvođača radova i uz odobrenje nadzornog inženjera. Ugovoreni rok s izvođačem radova za dovršetak Ulice Put Stanova je 8. srpnja 2019. god, navodi se u šturoj infomaciji.

Informaciju smo potražili i kod jednog od dvojice nadzornih inženjera Nenada Šužberića koji nam je stručno, jasno i otvoreno pojasnio što se događa na gradilištu i s radovima kojima je investitor Grad Zadar.

- Uz kišne dane, razlog kašnjenja su i to što je izvođač Cestar Split s podizvođačem, kasno uveden u posao, a investitori se tijekom radova sjetili da bi mogli otkupiti zemljište i za drugu stranu nogostupa.

Nadzorni inženjer je odobrio produžetak radova, ali je izrazio sumnju da će oni biti gotovi i u navedenom roku koji je već odavno probijen. Radovi su počeli u studenom prošle godine, a rok za obnovu 500 metara ceste bio je 220 radnih dana.

- S obzirom na broj i kvalitetu radnika na gradilištu, upitan je i taj rok, kazao nam je jučer nadzorni inženjer koji se i pismeno očitovao nadležnima u Gradu Zadru.

Unatoč odgovornosti koju imaju nadzorni inženjeri, problem loših izvođača radova, ovdje se nije mogao nadvladati. Unatoč traženju nadzorne službe iz Gin Company, koji je ujedno projektant, da se s Cestarom kao nositeljem radova raskine ugovor. U tom grmu leži zec - gradske vlasti na to nisu pristale i sada primaju sve kritike javnosti i osobito građana koji stanuju na tom potezu. Kao ni vlasnicima kuća, u čija dvorišta je ušla cesta, nije bilo lako ni nadzornim inženjerima koji su pred najvećim izazovom - šahtovima.

Inženjer Šužberić pojasnio nam je veliki broj šahtova. Oni su zbog toga što su postavljene dvije nove cijevi većeg profila za mješoviti sustav. Oborinske vode u protivnom bi se slijevale Putem Stanova s bivše Bihaćke i ulica koje su u planu za rekonstrukciju.

- Vodili smo računa o tome da šahtovi budu kvalitetni. Mi inženjeri smo na gradilištu potezali konop kako bi oni ravno bili ugrađeni. Ako se oko njih pravilno i dobro ne izvede postavljanje drugog asfaltnoj sloja, najavili smo izvođačima da ćemo tražiti ponovno asfaltiranje dok god to ne naprave tako da šahtovi ne strše, doznali smo od nadzornog inženjera Nenada Šužberića iz Gin Company.