Zadranka je danas snimila kamion tvornice za preradu ribe Mardešić iz Sali na Dugom otoku kako ispušta nepoznatu tekućinu direktno u more, na trajektnom pristaništu u zadarskoj luci Gaženica, piše Morski.hr.

"Vrijeme radnje; 28.6.2019 13:30. Mjesto radnje: Luka Gaženica, Zadar. Tema (ne) djela: ispuštanje masne uljene prljave vode od konzerviranih riba u Jadransko more i uništavanje naše nove rive nanošenjem masnih fleka. Bez srama. Usred bijela dana. Legalno? Sram vas bilo Mardešić d.o.o.", piše na svom Facebook profilu.

Morski.hr kontaktirao je Pavla Paunovića, jednog od vlasnika tvrtke koji je rekao da se radi o otopljenom ledu:

- To nije nikakva prljava voda, masnoća, ni ulje nego led. Led koji se otopio, mi tu moramo ispustiti prije nego kamion uđe u trajekt.

Imate li dozvolu za ispuštanje ikakve tretirane vode u more?

- Ne postoji nikakva dozvola za ispuštanje. Ako nađu tragove ulja, teretite nas se slobodno. Nemate to gdje ispustiti nego u more. To su novi kamioni, a ako u luci ima kakvih tragova ulja, to može biti od tisuću drugih razloga.

Malo nakon razgovora, nazvao je ponovno da kaže da je kontaktirao s vozačem:

- Vozač je pitao komunalnog redara može li to napraviti i ovaj mu je to dozvolio. Rekao je da nema problema.

I Morski.hr zvao je komunalno redarstvo u Zadru, pa se javio Nino Kovačević, viši referent.

- Ma tko će njemu ili bilo kome dati dozvolu da ispušta ikakvu tekućinu u more? Što se nas tiče, to je laž - kratak je bio Kovačević.