Mjesni odbor Crno, kojeg vodi Ivica Grgurović, putem priopćenja za javnost izrazio je zabrinutost svih mještana među kojima vlada osjećaj nezadovoljstva i brige za sigurnost cijelog mjesta. Reakcija je to na najavu iz Grada Zadra da će se Domu za odgoj djece i mladeži na ovom području darovati gradsko zemljište u svrhu izgradnje nove zgrade za deinstitucionalizaciju smještaja štićenika. 

Prilikom objave ove informacije na Kolegiju gradonačelnika, resorni pročelnik Tomislav Korona nije otkrio samu lokaciju, već smo je mi naknadno zatražili te saznali da je riječ o Crnome. Ubrzo je stigla reakcija mještana tog naselja koji smatraju kako će ustanova takve namjene zakočiti razvoj cijelog mjesta te od gradske uprave traže da još jednom, prije potpisivanja ugovora o darovanju, razmisle o drugoj lokaciji jer će ih, u protivnome, dočekati peticija. 

Priopćenje iz MO Crno objavljujemo u cijelosti:

- Mjesto Crno, koje se nalazi na sjevernom ulazu u Zadar, postaje jedno od najpoželjnijih lokacija za život u Zadru. Geografska lokacija samog naselja je izvrsna, nalazi se na nadmorskoj visini od 75 metara, što mu direktno omogućuje izvrstan pogled na sam Zadar. Spaja se direktno kroz Babindub na Zračnu luku Zadar, luku Gaženica te brzu cestu „Kalmetinu". Iz Crnoga ste i u srcu sezone u svakom dijelu grada kroz 10 minuta te se rapidno razvija i turizam. No ono zbog čega je Crno jedno od najpoželjnijih mjesta u Zadru za život je zajedništvo njegovih stanovnika i jedan miran, kulturan i siguran način života za oko 650 žitelja. 

Kad smo putem medija saznali za izgradnju zgrade za smještaj djece iz Doma za odgoj, kroz cijelo mjesto nastao je nemir i zabrinutost svih naših stanovnika. Reakcija mještana je prirodna jer detalje ne znamo, sve što znamo je ono što smo pročitali kroz vaš članak. Iako nitko u mjestu nema ništa protiv izgradnje Doma, svi redom smatraju da Crno zbog svega gore navedenoga nije adekvatna lokacija za isto.

Naš plan za budućnost je da Crno postane elitno naselje u Zadru, da iskoristi svoj cijeli potencijal, a isti je velik u segmentu turizma, kulture, sporta, gospodarstva, poljoprivrede.... I baš zbog cijelog navedenog potencijala zabrinuti mještani Crnoga ljubazno mole Grad Zadar da još jednom razmisle o budućoj lokaciji novog Doma za smještaj djece za odgoj. Smatramo da Grad Zadar može pronaći novu lokaciju, gdje ustanova takve namjene neće zakočiti razvoj cijelog mjesta. U suprotnome, mještani su spremni svoje nezadovoljstvo izraziti potpisivanjem peticije, no iskreno se nadamo da do toga neće doći.