U Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije došlo je do nove promjene kadra. Na prijedlog ravnatelja dr. Predraga Orlovića, koji je nedavno dobio novi četverogodišnji mandat, Upravno vijeće za njegovog je zamjenika imenovalo Ivicu Erlića.

Funkciju drugog čovjeka zadarske Hitne time je izgubio Mirko Erstić, dosadašnji zamjenik i Orlovićev protukandidat na posljednja dva natječaja za izbor ravnatelja. Bivši HDZ-ov gradonačelnik Benkovca javio se na novi natječaj za zamjenika, ali odluka je bila na ravnatelju koji mu ovaj put nije ukazao povjerenje.

- Ne bih htio posebno komentirati razloge svog prijedloga, to je moja odluka i pravo da izaberem osobu s kojom ću raditi, rekao nam je Orlović.

No iz rezultata glasovanja Upravnog vijeća vidljivo je kako se nisu svi složili s njegovom odlukom. Kako doznajemo od predsjednika UV-a Stipe Bjeliša, Erlić je imenovan s tri glasa za te dva suzdržana. Novi Orlovićev čovjek od povjerenja je diplomirani ekonomist i bivši direktor Benkovića, komunalnog poduzeća iz Benkovca. Njegovom imenovanju na mjesto zamjenika ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu zasigurno nije odmogla ni činjenica da je član NHR-a, poput većine donositelja odluka u ovoj županijskoj zdravstvenoj ustanovi.