Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske  organizirao je štrajk u komunalnom poduzeću "Infra-grad" d.o.o u Obrovcu koji je započeo još u ponedjeljak, 24. lipnja.

- Iza Nove godine tražili smo potpisivanje kolektivnog ugovora s definiranjem vrijednosti boda i povećanjem plaća. Mislim da ljudi zaslužuju najmanje 4000 kuna plaće s obzirom na poslove koje moraju obavljati. Sadašnjih 3300 kuna je premalo! Niti Nadzorni odbor ni direktor ni gradonačelnik Ante Župan nisu nas htjeli saslušati, a do ovog trenutka vlada potpuna tišina iako je štrajk počeo prije dva dana. Dosta nam je maćehinskog i diskriminirajućeg odnosa prema nama kao radnicima, rekao nam je predsjednik štrajkačkog odbora Mario Vrkić.

- Ispričavamo se svim građanima i njihovim gostima koji imaju neugodnosti zbog ne odvoženja komunalnog otpada, no po svemu sudeći bio je ovo jedini način da upozorimo na probleme u Infra-gradu. Ignoriranje poslodavca i Gradskih vlasti dovelo je do nastavka štrajka koji će trajati do ispunjenja uvjeta, stoji u priopćenju upućenom medijima.