Toksikološki kao i obdukcijski nalaz na tijelu 27-godišnjaka koji je početkom ožujka nađen mrtav u uvali Jaz u Preku, potvrdio je ono što se pretpostavljalo. Mladić je preminuo uslijed miješanog trovanja opijatima, alkoholom i sintetičkim drogama.

Kopiju tog nalaza nakon medicinskog vještačenje provedenog u Splitu u Županijskom državnom odvjetništvu dobila je obitelj preminulog mladića iz Preka. Na novinarski upit o rezultatima obdukcije koja je najavljena iz Policijske uprave dugo se vremena čekala informacija. Nju ni nakon mjesec dana nismo mogli dobiti." Podatak o uzroku smrti osobe ne možemo dati zbog zaštite osobnih podataka, rečeno je tada u službenom očitovanju iz Županijskog državnog odvjetništva koje je na osnovu tog nalaza naložilo izvide. A oni su tajni.

Međutim, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva i zamjenik Duško Berović, koji vodi taj slučaj, najavio je kako će tražiti od Policijske uprave službene rezultate istrage. Neslužbeno je poznato kako su potvrđene određene sumnje na događanje u kobnoj noći za oca troje djece.  Nažalost, on je bio druga žrtva droge na otoku Ugljanu u samo nekoliko mjeseci.