Dražen Adžić, nastavnik tjelesnog odgoja u Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje novi je ravnatelj te škole. Poznati zadarski sportaš, nadasve maratonac u plivanju ili i trčanju, Dražen Adžić dobio je jednoglasnu podršku Školskog odbora da u svojoj 48. godini preuzme vođenje te velike zadarske škole nakon dugogodišnjeg ravnatelja Marka Marina.
Na provedenom natječaju bilo je šestoro kandidata: četvero iz same škole a za to mjesto javilo se i dvije gimnazijske nastavnice. Marko Marin ,koji krajem kolovoza odlazi u mirovinu nakon 41 godinu staža isključivo u prosvjeti, nije iskoristio svoje pravo glasanja u Učiteljskom vijeću. Želio sam ostati neutralan, čestitajući unaprijed onome tko će biti izabran, kazao je Marin zadovoljan iskazanim interesom za mjesto ravnatelja.

Adžića je  kao jedan od šestero kandidata prošao proceduru svih vijeća kao favorit te ga je na kraju potvrdio Školski odbor kojim predsjedava Lidija Lazanja, nastavnica iz te škole. U sedmočlanom sastavu Školskog odbora je troje predstavnika osnivača - odnosno politike Grada Zadra.

Natječaj za ravnateljsko mjesto u OŠ Šimuna Kožičića Benje objavljen u svibnju kada i za ravnateljska mjesta u školama Stanovi i Petar Preradović. Prema neslužbenim informacijama tamo su potvrđeni aktualni ravantelji Stanka Pera-Martinac kao i Markica Perić.
Odluke Školskih obora zadarske tri škole treba potvrditi ministrica Blaženka Divjak u zakonskom roku.