Jučerašnju sjednicu Županijske skupštine osim prekida zbog nedostatka kvoruma obilježilo je nekoliko stanki koje su vijećnici tražili. Nakon jedne od njih, koju je Drago Čulina zbog posezanja političara iz drugih zemalja za hrvatskim teritorijem, najviše Italije i Mađarske, isključena je vijećnica Akcije mladih Marjana Botić.

Nakon izlaganja Drage Čuline predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar prokomentirao je kako se svi u vijećnici sigurno slažu s Čulinom. Replicirala mu je Botić:

- Ja tvrdim da se HDZ s time ne slaže. Kad se dogodila skandalozna izjava, nitko iz te stranke nije tražio Taglianijevu smjenu. Na početku rata se pričalo po gradu da tadašnji gradonačelnik Ivo Livljanić traži pomoć talijanskih struktura da se bombardira Zadar. Živko Kolega imao je kontakte s Missonijem i primio ga u vijećnici. Vaša stranka podržava veleizdaju i posezanje za našim teritorijem, rekla je Botić.

Lončar je htio odgovoriti sjedeći za stolom ali Botić nije dala da joj "popuje", tražeći da se poštuje poslovnik, a ako ima što reći da traži stanku kao ona. Nakon duže prepirke i opomena Lončar je isključio Botić sa sjednice.