Ante Rubeša (Akcija mladih) na sjednici Županijske skupštine otvorio je pitanje sudbine prostora Menze i Nigdjezemske koje je prošli tjedan alarmiralo zadarsku nezavisnu kulturnu scenu nakon informacije da će se na njihovo mjesto preseliti upravo Županijska skupština.

- Nisam pripadnik te scene, ali se svi moramo složiti da je takvo mjesto Zadru potrebno, pogotovo kad znamo u kakvom su stanju ti prostori bili dok ih nije uredila grupa entuzijasta. Prvi je u javnost istupio naš gradonačelnik Branko Dukić koji je u onako u casual izdanju sa smiješkom na licu izjavio da Menza ne ide nigdje pritom ne objasnivši gdje idemo mi. Pošto nije baš za vjerovati da on zna o čemu priča, zanemarit ćemo njegov i usredotočit ćemo se na odgovor onoga koji je kompetentniji po tom pitanju i onaj koji može ako to baš želi uslišati molitve svih zadarskih kulturnjaka. Pa ne zove se njegovo vino sveti Longin za vraga, rekao je Rubeša citirajući Longinovu očitovanje vezano za preseljenje koje glasi:

"Najavljeno preseljenje županijskih odjela i ustanova u dio prostora nekadašnje vojarne Stjepana Radića, između ostalog, ima i cilj da se taj zapušteni prostor u centru Zadra uredi, oživi i oplemeni brojnim sadržajima za sve građane. U tome imamo kvalitetnog partnera u Ministarstvu državne imovine koje je pokazalo iznimno razumijevanje i dobru volju da zajednički riješimo pitanje nekretnina u nekadašnjoj vojarni, koje su još uvijek u državnom vlasništvu. Već smo nekoliko puta, na našu inicijativu, održali konkretne razgovore s Gradom Zadrom koji se dotiču zajedničkog upravljanja i korištenja imovine te vjerujemo da ćemo, u medusobnoj komunikaciji, pronaći optimalno rješenje da se taj cijeli prostor dovede u funkciju, na zadovoljstvo svih zainteresiranih strana".

Nezadovoljan odgovorom Rubeša je ponudio "slobodan prijevod" ovih izjava:

- Boli me đon za te drogaše i delinkvente. Meni je ministar, koji je bio nogometni sudac, poklonio kasarnu i ja ću tu napraviti što hoću, a ti alternativni narkomani neka idu gdje hoće. Napravit ćemo im Centar za mlade, konzervu sa štivama pa tamo mogu biti alternativni koliko hoće, ali po našim konzervativnim pravilima. Ti alternativci ionako ne glasaju pa neće biti veće štete! Uostalom mali od Novice im organizira ovaj neki Kvartart pa mogu biti alternativni puna tri dana u godini. Kraj prijevoda. Normalno da nas normalne ne zadovoljava ovakav odgovor pa stoga imam dva prijedloga. Prvi bi bio da se Županija preseli u Biljane Gornje, em što ćemo jednom lijepom velebnom zgradom uljepšati ovo selo, em ćemo iz prve ruke nadgledati izgradnju i funkcioniranje novog smeća u Biljanima Donjim. Ako pak smatrate da je velika investicija izgradnja zgrade i to, onda predlažem da za male pare otkupimo dvije - tri štale na Vigens farmi krava. Em ćemo posjedovati već uhodane prostore, em ćemo pomoći našoj sugrađanki, posrnuloj gospodarstvenici u stečaju. Moje pitanje, koje nije ovako kompleksno kao i Vaš odgovor, glasi: Hoće li se Županijska skupština stvarno preseliti u prostore popularne Menze i kad? Znači, molim Vas DA ili NE? Hvala!

No ni ovaj put Longin nije dao konkretan i kratak odgovor, kakav je vijećnik Akcije mladih zatražio.

- Menza nama u ovom trenutku nije toliko bitna niti smo je zatražili. Mi i danas imamo na dnevnom redu dvije zgrade koje je zatražila Županija, zgradu u kojoj je hitna i škola. Želja je da za ovog mandata dobijemo svoje vlastite prostore. Trošimo ogromna sredstva na najamnine, skoro dva milijuna kuna. Nadam se da ćemo dobar dio odjela i ustanova preseliti u vojarnu Stjepana Radića. Cilj je da se prostor uredi, oživi i oplemeni, da građani mogu doći i parkirati i obaviti što treba. Nastojat ćemo s ove dvije zgrade pokriti sve prostore. Županija i Državna uprava se objedinjuju, mnoge službe će prijeći pod Županiju. Mi u ovoj zgradi nemamo ugovor o najmu. U međuvremenu smo dobili i zgradu gdje su inspekcijske službe i vjerujem da ćemo tako moći riješiti probleme prostora, poručio je župan Longin.

Rubeša je u replici njegov odgovor ocijenio "naširokim i okolnim".

- Rekli ste da ćete urediti za sve građane, ne znam što onda s mladim ljudima. Ako ne uspijete useliti sve institucije u zgradu hitne i škole, imate li alternativu za prostor Županijske skupštine ili i dalje namjeravate u Menzu? Izjasnite se da ni pod koju cijenu nećete useliti u Menzu i uništiti nezavisnu scenu grada Zadra, zatražio je Rubeša no Longin to nije učinio.