ZADAR- U plan gospodarenja pomorskim dobrom, Grad Zadar je naknadno uvrstio nove lokacije u Petrčanima, potvrdio jednu u uvali Kuline u Kožinu a izbrisao lokaciju za štand na plaži Kolovare.

U Petrčanima je određena lokacija s vanjske strane lukobrana gdje se može postaviti montažni objekt od 12 metara četvornih uz godišnji paušal od 12 tisuća kuna. Uz taj objekt dopušta se i ugostiteljska terasa, površine 40 metara četvornih za koju se po kvadratu plaća 440 kuna na godišnjoj razini.

To je izvan lučkog područja, pojasnio je ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola na sumnju da se radi o prostoru uz novi lukobran u Petrčanima. Za taj pomorski objekt, završen prije par mjeseci, Županijska lučka uprava kao investitor još nije dobila uporabnu dozvolu. Kada se i to riješi, onda će proširenje, mali trg uz dograđeni lukobran biti isključivo u javnoj upotrebi, ističe ravnatelj Županijske lučke uprave.

Nakon što je povijesna jezgra preplavljena suvenirima u planu je bila i plaža Kolovare. Tamo je Odjel za gospodarenje gradskom imovinom čiji je pročelnik Tomislav Korona na čelu Povjerenstva za dodjelu koncesijskih odobrenja, odredio lokaciju za štand. Uz stazu - između dva ugostiteljska objekta. Međutim, odustalo se od štanda na kojem su se trebali prodavati suveniri za more uz naknadu od 4000 kuna za cijelu godinu, odnosno ljetnu sezonu.
Koncesijsko odobrenje po cijeni od 300 kuna za metar četvorni na godišnjoj razini daje se za terasu ugostiteljskog objekta, površine 50 metara četvornih u uvali Kuline u Kožinu.