Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač na primjedbe građana o katastrofalnom stanju parkinga u Gaženici osobno ga je obišao i napravio slike.

Navodi se u to u njegovom kratkom priopćenju: Parking je obrastao u raslinje (mjestimično do visine struka) i pun je rupa. Vidi se da osim postavljanja rampe na ulazu u njega nije uložena niti jedna jedina kuna. Parking je prepun vozila stranih registarskih oznaka koji su prisiljeni parkirati se u visoko raslinje. Sramota je da se parkiranje u tu džunglu prepunu rupa uopće naplaćuje. Kakvu to sliku ostavlja o Zadar kao turističku destinaciji da i ne govorimo. Cijeli parking se može osloboditi raslinja i pokositi trimerom u roku sat vremena. Zar je to problem organizirati? Za neke očito jest jer su i sami, kao takvi dio problema, navodi Pupić Bakrač.

Tome dodajmo kako će takva situacija biti vjerojatno barem još dva mjeseca. U tijeku je ponovljeni natječaj za koncesiju na parkiralište. Akteri natječaja već su u javnosti nezakonito utjecali na tijek natječaja - jedan od njih nudi nemoralne ponude i najavljuje dogovor s protukandidatom u maniri socijalističkog moćnika. Za jednu državnu instituciju to je više nego razlog da se natječaj poništi. Ali naravno da neće jer će se na mjestu sadašnjeg tzv. parkinga graditi komercijalni centar s podzemnom garažom. Privremeni koncesionar nije se niti javio na prvi natječaj ali i dalje ima svoj interes u Gaženici. Parkiralište mu to očito nije. I netko bi trebao preuzeti odgovornost za ovakav prizor u luci "teškoj" 250 milijuna eura, zar ne ravnatelju LUZ-a?