Početak turističke sezone donio je pojačane aktivnosti policijske kontrole u prometu. Tijekom proteklog vikenda zabilježene su tri značajnija zaustavljanja vozača.

U petak u 8 sati u Zadru policijski službenici zatekli su 24-godišnjeg vozača kako prije stjecanja prava na upravljanje upravlja motociklom bez registarskih oznaka. Isti je uz optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Sinoć oko 19.20 sati na križanju ulica Slavka Batušića i 84. Gardijske bojne HV termiti, 23-godišnjak je prije stjecanja prava na upravljanje upravljajući otuđenim vozilom, a pod utjecajem alkohola od 2,89 g/kg izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je uhićen i smješten u prostorije policije do otriježnjena.

Noćas u 1.40 sati u ulici 4. gardijske brigade HV u Zadru, policijski službenici su zatekli 45-godišnjeg vozača kako prije stjecanja prava na upravljanje vozilom upravlja VW Polom (KR) pod utjecajem alkohola od 1,54g/kg. Vozač je uhićen i smješten u prostorije policije do otrežnjena.