U utorak, 25. lipnja povodom Dana državnosti, na Trgu dr. Franje Tuđmana u Benkovcu s početkom u 11,00 sati položit će se vijenci i zapaliti svijeće u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje. 

Vijence će položiti i članovi Udruge ratnih veterana 9. gbr. „Vukovi" Podružnica Benkovac kao i branitelji te gosti iz sastava članica Zajednice veterana oklopno mehaniziranih postrojbi HV-a te ostalih udruga s područja RH.

Svake godine priprema se cjelodnevni program gdje će nekoliko udruga-članica Zajednice VOMP HV uveličati događaj u natjecanju benkovačke fišijade, odnosno aktivnosti kroz koje se branitelji i uzvanici upoznavaju sa Gradom Benkovcem te lokacijama Benkovačkog kraja značajnim iz Domovinskog rata.

U sklopu manifestacije Dana državnosti, javnosti ćemo otvoriti i predstaviti izložbu pod nazivom "Umjetnošću i ljepotom protiv predrasuda", koja će se održati u Zavičajnom muzeju Benkovac.
Na izložbi će se moći razgledati djela renomiranih kipara, slikara, grafičara i fotografa, neki od njih su hrvatski branitelji te skupina mladih umjetnika.
Izložba je već gostovala na nekoliko mjesta diljem Hrvatske, a cilj je kroz umjetnost nastojati srušiti predrasude o hrvatskim braniteljima.