SDP se na današnjoj konferenciji za medije osvrnuo na nekoliko točaka dnevnog reda Županijske skupštine koja je sazvana za ponedjeljak, 24. lipnja:

- Pitam se kako se može krajem lipnja tekuće godine raspravljati o izvršenju proračuna za prošlu godinu. Možete i sami zaključiti kako su vijećnici Županijske skupštine aktivno učestvovali u kreiranju proračuna za 2019. godinu kad nisu imali relevantne podatke na uvid o izvršenju proračuna za prošlu godinu koji je sačinjen u uskom krugu vladajuće strukture. Odbor za financije je sazvan netom prije održavanja Županijske skupštine što onemogućava kritičan osvrt, rekao je Josip Tičić, predsjednik kluba vijećnika SDP-a.

Tajnica SDP-a Zadarske županije Radoslava Gregov naglasila je i da sumnjaju u stručnu i kvalitetnu procjenu zgrade Zavoda za javno zdravstvo kojoj je za prodaju utvrđena cijena u iznosu nešto višem od 15 milijuna kuna, premda je prvotna procjena bila preko 24 milijuna. Osvrnuli su se i na davanje koncesija:

- Kalendar aktivnosti Županijske skupštine ne prati potrebe poslovanja gospodarskih subjekata. Sve odluke o davanju koncesija su trebale biti zaključene koncem travnja da bi oni koji se bave turizmom mogli pristupiti svojoj djelatnosti. Primjer je popravljenje cesta koje je počelo u travnju, a čiji popravak traje do konca srpnja, što ne priliči turističkoj destinaciji kao što je Zadar, izjavila je Gregov.

- Ove turističke sezone udarili smo "bagerima na turizam", zaključuje Tičić.