Da je turistička sezona počela, vidi se i po policijskom izvještaju. U proteklih 48 sati na zadarskom području evidentirano je sedam krađa i jedan teži oblik krađe.

Riječ je o provali u kuću u Rovanjskoj u vlasništvu 45-godišnjakinje. U srijedu poslijepodne nepoznati je počinitelj iz kuće otuđio novac u iznosu od nekoliko stotina kuna. Državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava zbog teške krađe.

U srijedu rano ujutro u ulici Bana J. Jelačića u Zadru, nepoznati počinitelj je otuđio bicikl u vlasništvu 22-godišnjaka. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe.

U srijedu navečer u ulici Nikole Jurišića u Zadru, nepoznati počinitelj je otuđio bicikl u vlasništvu 45-godišnjaka. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe.

U srijedu prijepodne u Selinama, nepoznati počinitelj je iz kuće otuđio novčanike u vlasništvu dvije 38-godišnjakinje. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe.

U proteklih 10-tak dana u Barotulu na otoku Pašmanu, nepoznati počinitelj je s jedrilice u vlasništvu 68-godišnjaka otuđio solarni panel i sidro. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe.

Sa srijede na četvrtak na Liburnskoj obali u Zadru, nepoznati počinitelj je otuđio novčanik u vlasništvu 34-godišnjaka. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe.

Jučer oko podne na plaži u Bibinjama, nepoznati počinitelj je otuđio mobitel u vlasništvu 17-godišnjakinje. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe.

Jučer poslijepodne na plaži u Biogradu, nepoznati počinitelj je otuđio torbu u vlasništvu 23-godišnjakinje.l Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe