Potaknuti pozitivnim iskustvima organiziranja ljetnih škola tehničke kulture u PP Telašćica već 6 godina zaredom, Zajednica tehničke kulture Zadarske županije odlučila je razveseliti i dodatno educirati mlade članove udruga Zajednice osnovnoškolskog uzrasta koji su se svojim radom i zalaganjem istaknuli u području tehničke kulture.

Škola "Zrmanja 2019." će se organizirati u Obrovcu u periodu od 23. do 30. lipnja 2019. godine, financirana je sredstvima Zadarske županije za ukupno 15 pozvanih polaznika.

Tijekom njihovog sedmodnevnog boravka u Obrovcu biti će im ponuđen konkretan program iz područja tehničke kulture.  Zajednica tehničke kulture Zadarske županije pokriva troškove smještaja, prehrane i radnih materijala, a djecu tijekom provođenja Škole u svakom trenutku prate dva stručna voditelja i osigurana su im tri obroka dnevno.

Ljetna škola tehničke kulture je jedinstvena škola tehničkih aktivnosti jer uključuje visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece u različitim područjima tehničke kulture. Zajednica u prirodnom ambijentu organizira edukativan program za djecu te tako potiče kreativan rad, stvaralaštvo i zajedništvo.