Nakon Vedrana Ikića policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije PU zadarske uhitili su još jednog muškarca zbog pomaganja pokojnom kriminalcu Denisu Paraću. 

U suradnji s PU osječko-baranjskom provedeno je kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom iz Našica. Njega se sumnjiči da je tijekom ožujka unajmio stan za 41-godišnjeg Paraća, iako je znao da je ovaj u bijegu. Stan je unajmio u namjeri njegovog skrivanja i zbrinjavanja, sve s ciljem da i dalje ostane neotkriven i uhićen od strane policije. Kako neslužbeno doznajemo, 31-godišnjak se s Paraćem zbližio dok su obojica služila zatvorske kazne. Parać je devet godina robijao zbog pljačke novca u vozilu Dalmatinske banke, a sumnjičilo ga se i za napad na vozilo odvjetnika Augustina Sudinje u Sukošanu. Za njim je od jeseni bila raspisana tjeralica zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te izrade i nabavljanja oružja i sredstava namijenjenih počinjenju kaznenog djela.

Muškarac iz Našica stan za skrivanje Paraća našao je preko svog poznanika iz Zadra kojem je lažno prikazao i skrio stvarne činjenice za koga traži stan te ga tako doveo u zabludu i nagovorio da iznajmi stan u Kožinu od vlasnice s varaždinskog područja. Osumnjičenik je također naveo svog poznanika da s vlasnicom za novčani iznos od 4 000 kuna sklopi ugovor o najmu stana od 15. ožujka do 1. svibnja, te da od nje preuzme ključ i preda bjeguncu za kojeg posrednik tada nije znao o komu se radi. Potom je osumnjičeni 31-godišnjak dogovoreni novčani iznos za plaćanje stana uplatio posredniku iz Zadra, koji je dalje novčani iznos doznačio vlasnici stana, javljaju iz PU zadarske. Parać je u tom stanu boravio od polovice ožujka do pogibije u prometnoj nesreći 6. travnja.

Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela, 31-godišnjak je sinoć priveden pritvorskom nadzorniku PU zadarske, dok je Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava. 

Višemjesečno kriminalističko istraživanje dosad je rezultiralo podnošenjem kaznenih prijava protiv dvije osobe u dobi od 32 i 44 godine, dok se u odnosu na druge osobe koje se dovode u svezu s kaznenim djelom kriminalističko istraživanje nastavlja.