Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša pokrenuo je inicijativu postavljanja kamera za nadzor brzine u Ulici Benka Benkovića.

Epilog je to tragične prometne nesreće koja se dogodila 5. lipnja, ali i višemjesečnih upozorenja od strane građana te pregovora gradske uprave s Mjesnim odborom Maslina.

- Postojeća prometna rješenja pokazala su se kao nedostatna. Zbog blizine trgovačkog centra i škole, velika je potreba pješaka za prijelazom ulice, što često izaziva nagle i nepromišljene reakcije sudionika u prometu. Također, zbog nedostatka staza biciklisti usporavaju promet kolnikom, a ako voze nogostupom u prekršaju su i time dovode pješake u opasnost. Vrijeme je da se odgovorni prestanu skrivati i pronađu funkcionalno-preventivan način zaštite. Ne smiju nam se događati prometne nesreće sa smrtnim posljedicama u centru grada, upozorio je i vijećnik Akcije mladih Antonio Baus na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća tražeći hitan sastanak i rješenje nadležnih službi.

Resorni pročelnik Robertino Dujela u odgovoru je istaknuo kako se već radi na rješenju. Ako bude potreba, nećemo susprezati niti od onog najmanje popularnog rješenja - uspornika, poručio je tada Dujela i danas potvrdio kako je na suglasnost MUP-u poslano rješenje za implementaciju uspornika te dva treptača. Procjena ugovorenog izvođača je da uspornik stiže do kraja tekućeg, a dva treptača do konca sljedećeg tjedna.